četvrtak, 30. ožujka 2017.

Piletina, limun, beli luk...

Piletina, limun, beli luk...

...i belo vino.

Sastojci
3 pileća bataka sa karabatacima
2 kašičice morske soli
2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica ljute tucane paprike
1/4 kašičice sveže naribanog muskatnog oraha
1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
maslinovo ulje
i još
5 čenova grubo isečenog belog luka
2 dl belog vina
4 dl pilećeg temeljca ili kocka za supu
peršunov list




Priprema
1.
Rernu zagrejati na 180°C.
Pomešati morsku so, ljutu tucanu papriku, biber, muskatni orah, beli luk u prahu i dobijenu mešavinu utrljati u tranžiranu piletinu.
Začinjeno meso ostaviti na sobnoj temperaturi oko 15 minuta.
2.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti meso da porumeni sa svih strana i izvaditi ga na tanjir.
Smanjiti temperaturu doliti vino da kratko prokuva, zatim uliti i temeljac. Kada provri, dodati limunov sok i beli luk, vratiti meso, posuti peršunom, pokriti i peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta.
Posluživanje
Pre posluživanja posuti sa još iseckanog peršuna.

izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar