Sastojci
Piletina:
500g pilećeg fileta izrezanog na trakice
2-3žlice soja umaka/light
bijeli papar/dva mlinca
1 žlica rižinog octa
1žlica ulja/kikiriki
Umak od kikirikija:
2žlice kikiriki maslaca/neslani pasirani
2-3žlice tople vode za razrijediti umak
prstohvat ljute paprike
2-3žlice soja umaka
2žličice soka od limete/može i limun iako su kiselost i okus limete malo drugačiji
Pržena riža sa tikvicama:
oko200g kuhane ohlađene riže/može ostaci od jučer
2male tikvice /1 srednja
1 luk
2 češnja češnjaka
sol,papar
1/2žlice ribanog svježeg đumbira
2žlice oyster umaka/riblji umak
2žlice soja umaka
2 mlada luka
2-3žlice Pilećeg temeljca
2 jaja
Priprema
1.
Operite i narežite na trake piletinu /neka bude dva prsta široka i ne puno debela jer je priprema kratka/stavite piletinu u nemetalnu zdjelu sa svim sastojcima i ostavite pokriveno 20-30min na sobnoj temepreturi da se marinira/ako je prevruće stavite u frižider ali sada već može biti na sobnoj temperaturi/.
2.
Napravite prženu rižu dok se piletina marinira .Naribate đumbir i češnjak .Operite i na fete narežite tikvice ,nasjeckajte luk. Zagrijete u woku ulje pa na njemu prepržite đumbir i češnjak da zamiriše dodate luk nastavite pirjati minutu -dvije dok luk ne uvene a potom dodate tikvice pirjate sve skupa miješajući 2-3 minute /zapamtite da poveće ne smije biti prekuhano/ ,maknete sve iz woka u zdjelicu sa strane .Dodate u wok još sasvim malo ulja pa razbijete jaja ,štapićima pržite jaja miješajući lijevo desno energično da se jaja ispeku i naprave u trakice .
3.
Vratite povrće u wok dodate rižu .Dobro promiješate pa dodate soju ,oyster umak i pileći temeljac .Isprobate pa dodatno začinite solju i paprom.Odložite sa strane pa ispecite piletinu. Premažete fileta sa malo ulja .Nabodete ih na ražnjiće mičući ražnjić gore dolje ,raširite nabodeno meso na ražnjiću da gotovo dobijete šnicu .Ispecite na zagrijanoj grill tavi ili roštilju/ako ćete peči na otvorenoj vatri drvene ražnjiće prije nego nabodete filete stavite na desetak minuta u hladnu vodu/Pecite prvo par minuta na jednoj strani a potom okrenite na drugu stranu ,nemojte bosti filete vilico jer će izaći sok i aromat i fileti će ostati suhi ,isto tako ih nemojte prepeći.Da su gotovi sa jedne strane vidjeti će te po bijelom rubu koji će se vidjeti na drugoj strani tada ih okrenite.
4.
Sve sastojke za umak od kikirikija promiješate zajedno osim vode ,vodu dodate postepeno, miješajući da se dobije fini umak čak pomalo gušći nemojte da vam je prerijedak jer se on mora zadržati na mesu
5.
Servirate pečenu piletinu na posteljici od pržene riže preliveno umakom od kikirikija,uz ovo jelo inače se jede ukiseljeno thai povrće vi možete salatu.Umak uvijek stavite u zdjelicu sa strane ako netko želi dodati
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar