SASTOJCI
tijesto
1 vrećica suhi kvasac Dolcela
1 m.ž šećera
1 m.ž soli
4 v.ž ulja
50 dag Glatkog brašna Podravka
tople vode po potrebi
nadjev
8 v.ž kečapa
20 dag kobasice po vašem izboru
2 kugle mozzarelle ( 125 gr.)
premaz
1 jaje
posip;
malo Origano sušeni Podravka
malo Bosiljak sušeni Podravka
PRIPREMA
Prvo zamjesite tijesto za pizzu.
Pomiješajte kvasac s šećerom ,malo brašna i tople vode.
Nakon što se kvasac otopi dodajte preostalo brašno, sol, ulje i tople vode po potrebi da dobijete tijesto za pizzu kakvo i inače radite.
Ostavite na toplom dok se ne digne.Oko 30-40 minuta.
Tijesto podijelite na 2 dijela. Svaki razvaljajte u obliku pravokutnika.
Na sredinu stavite po 4 žlice kečapa i razmažite ga samo po sredini.
Po kečapu raspodijelite šnite rezane mozzarelle.Za svaki kruh dovoljna je 1 kugla
Po siru raspodijelite šnite čajne ili kulena.
Tijesto sa strane premažite razmućenim jajetom.
Tijesto koje je premazano tada izrežite dijagonalno da dobite trakice široke oko 1,5 cm.
Izrezane trakice tada preklapajte naizmjenično desnu i lijevu stranu prema unutra.
Krajeve kruha stisnite prstima kako bi izlazilo što manje nadjeva.
Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.
Prebacite dvije štruce u veliki lim od električne pećnice obložen pek papirom.
Premažite preostalim razmućenim jajetom i posipajte suhim začinima za pizzu.
Pecite na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Izovr:coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar