Sastojci
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
100 g kokosa
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
3 dl mleka
Fil od malina:
500 g malina
200 g šećera
2 kesice pudinga od malina
2,5 dl vode
Za fil II:
5 dl mleka
5 žumanaca
200 g šećera
6 kašika gustina
2 dl slatke pavlake
100 g mleka u prahu
2 kesice vanilin šećera
Za ukrašavanje:
2 kesice šlag krema
Priprema
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, kad bude čvrsto dodati kokos, brašno i prašak za pecivo. Izmešati varjačom i staviti u pleh veličine 20x30 cm prethodno namazan uljem i posut brašnom. Peći na 180 stepeni 15 minuta. Toplu koru ne vaditi iz pleha i preliti sa 3 dl hladnog mleka.
Fil od malina: U posudu staviti maline, 200 g šećera, kuvati dok se šećer ne istopi. Umutiti 2 pudinga od maline sa 2,5 dl vode, dodati u maline, kuvati dok se ne zgusne, malo prohladiti i dok je toplo premazati koru. Ostaviti da se ohladi. U 4 dl mleka, 100 g šećera i 2 vanilin šećera staviti da se kuva. Umutiti 5 žumanaca sa 100 g šećera dodati 6 kašika gustina i 1 dl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne
zgusne. Dobro ohladiti. Umutiti 2 dl slatke pavlake.
Hladan fil dobro umutiti i dodati kašiku po kašiku umućene slatke pavlake bez prekida mutiti mikserom. Na kraju dodati 100 g mleka u prahu. Fil premazati preko sloja hladnih malina. Umutiti 2 kesice šlag krema po upustvu na kesici i premazati kolač.
Po vrhu posuti kokosom. U plastičnu kesicu staviti 4-5 kašika kokosa, dodati 1 kašiku soka od malina dobro protresti da se kokos oboji od malina i posuti kolač.
recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar