srijeda, 29. ožujka 2017.

ČOKOLADNI POLJUPCI

Čokoholičari mogu odahnuti: najnovija istraživanja pokazuju da umjereno konzumiranje čokolade vodi u dugovječnost!

Čokoladu povezujemo i s ljubavlju, pa i s poljupcima, a spajanjem tih dviju predivnih stvari nastaje poslastica simboličnog naziva.

Sastojci
200 g čokolade za kuhanje
1 žlica sitno naribane narančine korice
100 g nasjeckanih lješnjaka,
badema,



pistacija,
grožđica

Priprema
Čokoladu stavite je u manju posudu, a nju stavite na drugu posudu s kipućom vodom, pa lagano miješajući otopite čokoladu.
Kad se čokolada otopi, dodajte narančinu koricu, pa posudu maknite s vatre stalno miješajući da se čokolada malo ohladi.
Na veliki list pergament papira stavljajte po žličicu čokolade. Donjom stranom žličice nježno oblikujte krugove.
U sredinu svakog kruga stavite



sjeckane lješnjake, bademe, grožđice ili pistacije.

Posluživanje
Čokoladni poljupci poslužuju se hladni.

Savjet
Čokoladu je najbolje hladiti na vodenoj kupelji uz stalno miješanje.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar