Čokoholičari mogu odahnuti: najnovija istraživanja pokazuju da umjereno konzumiranje čokolade vodi u dugovječnost!
Čokoladu povezujemo i s ljubavlju, pa i s poljupcima, a spajanjem tih dviju predivnih stvari nastaje poslastica simboličnog naziva.
Sastojci
200 g čokolade za kuhanje
1 žlica sitno naribane narančine korice
100 g nasjeckanih lješnjaka,
badema,
pistacija,
grožđica
Priprema
Čokoladu stavite je u manju posudu, a nju stavite na drugu posudu s kipućom vodom, pa lagano miješajući otopite čokoladu.
Kad se čokolada otopi, dodajte narančinu koricu, pa posudu maknite s vatre stalno miješajući da se čokolada malo ohladi.
Na veliki list pergament papira stavljajte po žličicu čokolade. Donjom stranom žličice nježno oblikujte krugove.
U sredinu svakog kruga stavite
sjeckane lješnjake, bademe, grožđice ili pistacije.
Posluživanje
Čokoladni poljupci poslužuju se hladni.
Savjet
Čokoladu je najbolje hladiti na vodenoj kupelji uz stalno miješanje.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar