petak, 31. ožujka 2017.
Keksići s višnjom
Sastojci
200 gr Pšeničnog glatkog brašna
60 gr Tamnog kakaa u prahu
1/4 žličice Praška za pecivo Dolcela
1/4 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
120 gr maslaca
200 gr Šećera ( kristal)
1 veliko jaje
1 žličica vanilija ekstrakt
glazura
120 gr mlječne čokolade
120 gr Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
24 kom višanja i soka
Priprema
1.
Za podlogu posebno pomiješati suhe sastojke .
U mikseru izmiješati maslac i šećer. (oko 2-3 min)
dodati jaje i vaniliju. Polako dodavati suhu smjesu .
2.
Zagrijati rernu na 180" Posudu prekriti papirom za pečenje..
od smijese oblikovati kuglice, staviti na papir napraviti prstom udubljenje i staviti višnju unutra peći oko 15 do 20 min ..
Kad se ohlade napraviti glazuru i žlicom preliti preko višnje ..
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar