Šuplji kolač s pudingom je ukusna osvježavajuća poslastica s biskvitom okusa čokolade, dvije vrste pudinga i interesantnog presjeka prilikom rezanja.
SASTOJCI
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
1,5 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
6 žlica kakaa
6 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
Krema 1
2 pudinga okusa vanilije
9 dcl mlijeka
6 žlica šećera
150 g maslaca
Krema 2
2 pudinga okusa čokolade
8 dcl mlijeka
6 žlica šećera
100 g maslaca
PRIPREMA
Biskvit
Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva.
Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
Od bjelanjaka električnom mješalicom napraviti čvrsti snijeg.
U žumanjke dodati šećer i električnom mješalicom ih pjenasto izmiješati.
U pjenasto izmiješane žumanjke dodati ulje, mlijeko, kakao, brašno i prašak za pecivo i dodatno izmiješati.
Dodati snijeg od bjelanjaka i lagano ga ručno umiješati.
Lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22, visoki) premazati maslacem i pobrašniti.
Izliti pripremljenu smjesu i ravnomjerno ju rasporediti.
U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 20 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo ohladi.
Drškom kuhače izbosti biskvit. Pritisnuti dok se ne osjeti otpor, tj. skoro do kraja.
Krema 1
Prah za puding ručno izmiješati s 1 dcl mlijeka uzetog od ukupne količine mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti kuhati.
U još hladno mlijeko dodati šećer i izmiješani puding i kuhati uz stalno miješanje.
Ugasiti vatru, dodati maslac izrezan na manje komade i miješati dok se potpuno ne rastopi.
Vruću kremu odmah ravnomjerno izliti na biskvit. Lopaticom za kreme ravnomjerno razmazati kako bi se popunile rupe i izravnala površina.
Krema 2
Prah za puding ručno izmiješati s 1 dcl mlijeka uzetog od ukupne količine mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti kuhati.
U još hladno mlijeko dodati šećer i izmiješani puding i kuhati uz stalno miješanje.
Ugasiti vatru, dodati maslac izrezan na manje komade i miješati dok se potpuno ne rastopi.
Vruću kremu odmah izliti na prvu kremu i ravnomjerno rasporediti.
Posipati čokoladnim mrvicama.
Staviti na hlađenje barem 4 sata, izrezati i servirati.
Nema komentara:
Objavi komentar