utorak, 28. ožujka 2017.

MALI COKOLADNI SENDVICI



Krasni mali keksici sa ljesnjacima… I ovi se tope u ustima…

SASTOJCI
• 80 g maslaca
• 55 g secera
• 1 jaje
• 1 zlicica extrata od vanilije
• 50 g ljesnjaka,fino mljevenog
• 110 g brasna
• 25 g kakaa
• 1 zlica kakaa,za ukras




krema
• 100g tamne cokolade
• 50 g maslaca
• 110 g nutella

PRIPREMA
Istuci mikserom maslac, secer, jaje i vaniliju dok dobijemo svijetlu i laganu smijesu, dodati ljesnjake i prosijano brasno sa kakaom i lagano umijesati kasikom.

Smjesu zamotati u plastiku i spremiti u frizider sat vremena da se stisne.

Smjesu razvaljati izmedju dva komada papira za pecenje (da se ne lijepi za radnu plohu i da ne dodajemo extra brasna).
Izvaljati oko 3 mm debljine i malim okruglim kalupom od 4 cm kidati okrugle oblike .

Sloziti ih na tepsije i peci u zagrijanoj pecnici na 180* ne duze od 8 minuta.

Ostaviti ih poslije pecenja u tepsiji 5 minuta, a onda ih prebaciti na resetku da se hlade.
Sa spricom dodati filling na polovicu keksica i sastavljati ih kao male sendivice .

Rastopiti cokoladu i prohladiti je , a tada prohladjenu cokoladu ,maslac i nutellu dobroizmiksati dok dobijemo gustu i sjajnu smijesu .

Posluživanje
Ja sam radila sa kalupicem od 48 mm ,pa mi je od ove smijese izislo 48 kruzica,tj 24 sastavljena keksa.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar