petak, 31. ožujka 2017.

ČOKOLADNE KOCKE!

Prste da polizete.

Sastojci
Tijesto:
· 6 jaja,
· 8 žlica šećera,
· 4 žlice čokolade u prahu
· 8 žlica ulja,
· 8 žlica mlijeka,



· 8 ćlicabrašna,
· 1 vrećica praška za pecivo,
· čokoladno mlijeko.




Krema:
1 l mlijeka,
11 žlica šećera,
1 puding od čokolade,
2 PREMIUM pudinga od čokolade (dolcela),
2 žlice brašna
80 g margarina,
125 ml vrhnja za šlag.

Glazura:
· 300 ml vrhnja za šlag,
· 150 g čokolade za kuhanje.

Priprema
Tijesto: Istući bjelanjke, dodati šećer, žutanjke, čokoladu u prahu, ulje, mlijeko, brapno i prašak za pecivo.Peći u plehu 30x40 na 150° 30 min. Hladno prerezati vodoravno na dva dijela.

Krema: Pudinge,šećer i brašno izmiješati s malo mlijeka, ostatak staviti da zakipi.Skuhati kremu. U



toplu kremu dodati margarin i izrađeno vrhnje za šlag.

Glazura: Vrhnje za šlag staviti da zakipi, maknuti s vatre, dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi. Staviti prvu koru, natopiti je čokoladnim mlijekom,kremu, drugu koru, također natopiti mlijekom i preliti čokoladom.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar