Sastojci
6 janjećih potkoljenica ili janjeći but (oko 2 kg)
1 glavica luka
2 veća krumpira
2 mrkve
2 stabljike celera
4-6 češnja češnjaka
400 g Pelata Podravka
400 g Bijelog graha konzerviranog Podravka
1 šalica suhog bijelog vina
2 žlice Vegete
1 žlica Origano sušeni Podravka
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
malo vode
Priprema
1.
Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju.
2.
U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite ili pospite čilijem.
3.
Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice tepsije. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje.
4.
Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C najmanje 2 sata.
Posluživanje
Pečenu janjetinu poslužite s popečenim kruhom.
Savjet
Po želji, možete napraviti mješavinu fino naribane limunove korice, češnjaka i peršina u malo maslinova ulja i poslužiti uz ovo jelo.
www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar