SASTOJCI
1 veća glavica crvenog luka
400g purećeg mesa(zabatak bez kosti i kože)
2 svježe paprike
1 velika mrkva
komadić celera
2 žlice ajvara
1 žličica slatke mljevene paprike
sol,papar,vegeta
peršin list
voda za podlijevanje
PRIPREMA
Luk sitno nasjeckati, zdinstati na ulju.Dodati meso, papriku i celer narezane na kockice i mrkvu narezanu na kolutiće.Kratko popržiti, dodati sol, papar, vegetu, mljevenu papriku i sitno sjeckani peršinov list te promješati.Zaliti vodom toliko da prekrije sve sastojke i pustiti da zakuha.Kad počne kuhati smanjiti vatru i lagano kuhati oko pola sata, dok meso ne omekša.Na kraju dodati ajvar i žlicu brašna razmučenu u vodi da malo zgusne, neka još malo prokuha i to je to.
Poslužiti uz domaće široke rezance poreceptu Meme i zelenu salatu.
izvor:najbolji domaci recepti
Nema komentara:
Objavi komentar