petak, 31. ožujka 2017.
Piletina s roštilja
Sastojci
4 batka sa zabatcima
2 grančice ružmarina
150 ml ulja
2 žlice Vegete Twist za grill
4 žlice Ajvara blagog Podravka
Za prilog od riže:
300 g riže
40 g maslaca
50 g oguljenih badema
1 žlica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
peršin
Priprema
1.
Odvojite batke od zabataka, izvadite kosti, pospite meso Vegetom Twist grill, dodajte grančice ružmarina i prelijte uljem. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta, a najbolje preko noći.
2.
Prije pečenja zarežite meso s donje strane i lagano potucite.
3.
Na dobro zagrijanom roštilju najprije pecite meso na strani gdje je kožica. Kada je kožica hrskava, okrenite meso i pecite drugu stranu.
4.
Oguljene bademe narežite na štapiće i popecite na otopljenome maslacu. Prije toga dodajte kuhanu rižu, Vegetu, papar i nasjeckani peršin. Rižu dobro zagrijte i promiješajte.
Posluživanje
Na toplu rižu stavite pečenu piletinu, a uz to poslužite ajvar. Osim ajvara možete poslužiti i pečeno povrće.
Savjet
Ako nemate roštilj, ovako mariniranu piletinu možete ispeći i u tavi.
Mala tajna
Meso se zarezuje s donje strane kako bi prilikom pečenja zadržalo isti oblik
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar