SASTOJCI
ZA KOLAČ
100 g šećera
60 g šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g Džem extra borovnica Podravka By Podravka
90 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
90 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
1 žličica Sode bikarbone Dolcela By Podravka
1 žličica Vanilin šećera Dolcela By Podravka
45 g kakaa
200 ml jogurta
40 ml mlijeka
ZA GLAZURU
25 g maslaca
50 g čokolade
3 žlice slatkog vrhnja
KORISTILI SMO
Vanilin šećer
Džem extra borovnica
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Prašak za pecivo
Soda bikarbona
Vanilin šećer
Džem extra borovnica
PRIPREMA
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.
Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.
Izvor: putdozdravlja.com
Nema komentara:
Objavi komentar