četvrtak, 9. ožujka 2017.

Trobojne palačinke



Palačinke pa još sa tri vrste punjenja a uz to fini sladoled od burbon vanilije ,možete li odoljeti??

Sastojci 4 osobe
Sastojci:12 palačinki/3 tuljka
130g Glatkog brašna Podravka
1 vanilij šećera
sol
450-500ml mlijeka
2 jaja
Nadjevi:
Mak:
150g mak
100ml mlijeko
1/2žličice maslaca
2 žlice Šećera ( kristal)
Sir:
150g svježeg sira
1 vanilja šečer
po želji korica limuna
2 žlice šećera u prahu
Višnje:
150g višnja iz kompota bez špica
1 žlica šećera u prahu




Priprema
1.
Zamijesite tijesto za palačinke .Ispecite 12 kom palačinki.Vi naravno možete uzeti neki svoj provjereni recept za palačinke/ako vam uopće treba recept i napraviti dvanaest komada/Višnje ocijedite/provjerite da slučajno nemaju špice pa ih marinirajte sa šećerom u prahu/odložite do korištenja.
2.
Pripremite nadjev od maka tako da zagrijete mlijeko ,šećer i maslac pa dodate mak ,kuhate kratko da se sve poveže i mak skuha i zgusne.Ispasirate mak štapnim mikserom da dobijete kremu.Odložite do korištenja.Sir pomiješate sa šećerom u prahu .
3.
Podijelite nadjeve na tri dijela . Uzmite palačinku pa u nju stavite višnje ,zarolate usko ,stavite palačinku sa strane .Uzmite drugu palačinku pa je premažete trećinom nadjeva od sira ,zarolate usko ,odložite .Uzmite i treću palačinku pa nju premažete makom ,zarolate usko ,odložite .Uzmite četvrtu palačinku posložite na tru sve tri palačinke/dakle od sira ,maka i višnje/zarolajte praznu palačinku oko sve tri .Zamotate u veliku palačinku pa u foliju .Pustite da se sve dobro ohladi u frižideru .
4.
Narežite ohlađene palačinke na koso .Posložite na tanjur.
5.
U sredinu tanjura stavite sladoled ili kremu od vanilije ako vam treba na blogu imate brzu verziju od pudinga ili sporiju verziju od jaja /kremu od vanilije isto možete servirati toplu ili hladnu/.


Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar