nedjelja, 1. listopada 2017.

spaghetti s tikvicom


Sastojci 
sastojci
umak od tikvica
2 manje.mlade,domaće tikvice
120g. otopljenog maslaca
začini po izboru
tjestenina
400g. tjestenine,po izboru
sol,ulje



Priprema
1.
pripremite umak od tikvica

na laganoj vatri zagrijte maslac,dodajte tikvice,prethodno isjeckane na kockice.neka se dinstaju važno je da se tikvice ne raskuhaju,nego tek lagano omekšaju i ostanu hrskave.

pripremite tjesteninu

tjesteninu (ja sam koristila integralne špagete pasta ZARA) kuhajte u dosta posoljene vode s dodatkom žlicu,dvije ulja


gotovu,ocijeđenu tjesteninu pomiješajte s toplim umakom od tikvica,sve još jednom promiješajte,dodatno začinite po ukusu.
Posluživanje
tikvica ako je mlada i domaća nikad je ne gulim..posebno u sezoni ovog finog i zdravog povrća 

poslužite toplo,sa sezonskom salatom , imate zdravi i ukusni obrok za samo 10. minuta...dobar tek!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar