nedjelja, 1. listopada 2017.
spaghetti s tikvicom
Sastojci
sastojci
umak od tikvica
2 manje.mlade,domaće tikvice
120g. otopljenog maslaca
začini po izboru
tjestenina
400g. tjestenine,po izboru
sol,ulje
Priprema
1.
pripremite umak od tikvica
na laganoj vatri zagrijte maslac,dodajte tikvice,prethodno isjeckane na kockice.neka se dinstaju važno je da se tikvice ne raskuhaju,nego tek lagano omekšaju i ostanu hrskave.
pripremite tjesteninu
tjesteninu (ja sam koristila integralne špagete pasta ZARA) kuhajte u dosta posoljene vode s dodatkom žlicu,dvije ulja
gotovu,ocijeđenu tjesteninu pomiješajte s toplim umakom od tikvica,sve još jednom promiješajte,dodatno začinite po ukusu.
Posluživanje
tikvica ako je mlada i domaća nikad je ne gulim..posebno u sezoni ovog finog i zdravog povrća
poslužite toplo,sa sezonskom salatom , imate zdravi i ukusni obrok za samo 10. minuta...dobar tek!
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar