nedjelja, 29. listopada 2017.

TROSTRUKI UŽITAK!



Sastojci
Biskvit:
6 bjelanjaka
prstohvat soli
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice brašna
½ praška za pecivo

Krema:
6 žumanjaka
150 g šećera



1 vanilin šećer
2 pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
250 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje

Još:
20-tak kompetit beurre keksa
Malo hladnog mlijeka
Malo mljevenih oraha

Priprema
Za biskvit u zdjelici pomiješati orahe, brašno, prašak za pecivo i krušne mrvice. Bjelanjke i prstohvat soli istući u snijeg, pa stalno miksajući pomalo dodavati šećer. Tući dok snijeg ne očvrsne. Lagano žlicom umiješati smjesu sa orasima pa staviti u tepsiju namazanu i pobrašnjenu ili obloženu papirom za pečenje (dim.37x21 cm). Peći 20-tak minuta na 180"C. Ohladiti.

Za kremu, odvojiti 100 ml mlijeka na stranu, a ostatak staviti kuhati. Za to vrijeme u posudi za kuhanje pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati puding od vanilije. Smjesu razrijediti sa 100 ml odvojenog mlijeka. Pomalo ulivati vrelo



mlijeko i miješati dok ne bude glatka smjesa. Staviti na laganu vatru i kuhati sve dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati izrađen maslac. Kremu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio umiješati čokoladu otopljenu na pari.
Biskvit premazati svijetlom kremom pa poslagati kekse umočene u hladno mlijeko (ne natapati previše).
Preko keksa nanijeti tamnu kremu, poravnati i obilato posuti mljevenim orasima.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar