ponedjeljak, 30. listopada 2017.

VOĆNA TORTA!


Slatko osveženje za sve prilike koje se jednostavno priprema.

Sastojci
Kora:
5 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
10 kašika vruće vode

Fil:
300 gr šlaga
2 dl mleka
10 kašika šećera



2 pavlake

Voće:
5 banana
1 konzerva ananasa
sok od jednog limuna

Priprema
Umutiti 5 belanaca sa 15 kašika šećera, dodavati jedno po jedno žumance. U tu smesu dodati 15 kašika brašna i 10 kašika vruće vode. Sve to umutiti, razliti u tepsiju i peći oko 20-30 minuta. Preporuka je staviti papir za pečenje.
Kada je kora gotova ( viljuškom izbockati koru i ako ne ostaje na viljušci- pečeno je) podeliti koru na dva dela. Preliti voćnim sokom kako bi kora upila.
Za fil je potrebno umututi šlag sa mlekom, dodati šećer i dve pavlake. Ako je fil malo ređi, može s dodati i 1 kremfix.

Iseckati voće. Ja sam koristila banane i ananas, te sam koru prelila sokom ananasa, a banane predhodno



prelila sokom limuna kako ne bi potamnele.
Prvo preko kore ide tanak sloj fila, voće po želji, ponovo fil preko voća, zatim druga kora, tanak sloj fila, voće i na kraju fil.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar