nedjelja, 29. listopada 2017.

ONAJ KO JE JEDNOM PROBA PRAVIT ĆE JE SVAKE GODINE : CEPKANA PAPRIKA U TEGLI ZA ZIMNICU


Stari dobri recept...Obavezan deo zimnice, ukusno, izdašno i uvek rado viđeno na trpezi...

Sastojci
20 kg crvenih paprika
1/2 kg ljutih crvenih paprika




1 ipo čaša ulja
so
1 ravna kašika esencije

Priprema
1.Paprike ispeći i oguliti i očistiti od semena, takve ih staviti da se cede do sutra dan.
2.Oguljene paprike iseckati uzdužno na tanke delove.




3.U šerpu dobro zagrejati ulje pa dodati paprike i kuvati uz stalno mešanje sat vremena. Na pola kuvanja dodati soli po zelji a pred sami kraj esenciju.
4.Tegle zagrejati, sipati cepkanu i okrećati tegle naopako da se tako hlade.
5.Od ove količine paprika uvek mi ispadne 9 tegli od 1 kg.
6.Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar