nedjelja, 29. listopada 2017.

SLANE KIFLICE S BATATOM!



Ako malisani ne vole batat, evo kako da ga pojedu a da ga ne osete...

Sastojci
320 gr. skuvan batat
40 gr. svezi kvasac
5,5 dcl mlako mleko
1 jaje
1/2 dcl ulje
30 gr. so
1 kg. brasno



oko 1/2 putera
1 zumanjce

Priprema
Skuvan batat se pasira u pire.Od celo brasno odvoji se za mesenje, a ostalo se stavi u posudi,napravi se udubljenje u koje se stavi pire od batata pomesano sa mlako mleko,jaje,ulje,so,svezi kvasac(razdrobljen rukama) i zamesi se testo.Treba da se fino izradi pritom dodajuci brasno dok je potrebno(meni je 1 kg.bilo sasvim dovoljno).Testo se ostavi da odmori i dobije volumen.
Nadoslo testo oklagijom razvije se u pravouganu koru debljine 0,5 sm.Pola kore namaze se omeksalim puterom i preklopi se sa drugom 1/2 koja nije namazana.Zatim se opet



rastanji na 0,5 sm i namaze se opet puterom ali sada cela kora.Vizuelno podeli se na 3 dela i sada preklopi se desna trecina vrz srednu trecinu,a na nju preklopi se leva trecina.

Posle ovog listanja,razvije se pravouganik(debljine 0,5sm) koji se prereze u tri horizontalne lente.Od svake lente prerezu se trokuti i uvijaju se kiflice.Sloze se u pleh na hartiji za pecenje i ostave da nadodju.Premazu se umucenim zumancetom,stavi se susam,so ili druge neke semenke i peku u zagrejanoj rerni na 225 C dok ne porumene.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar