utorak, 31. listopada 2017.

OSVJEŽAVAJUĆA SALATA OD KISELOG KUPUSA.


Kiseli kupus sigurno je najzdraviji kada se jede sirov, pripremljen na salatu. Ovaj recept je varijacija na klasične salate od slatkog kupusa koji se nalaze u starim kuharicama.
Sastojci
Osvježavajuća salata od kiselog kupusa
250 gr kiselog kupusa
2-3 kom mrkve
100 gr kuhanog,slatkog kukuruza
1/2 glavice ljubičastog luka




50 gr majoneze
3 žlice dobrog kiselog vrhnja
1-2 žlice limuna (po potrebi)

Priprema
1.
Kiseli kupus obavezno oprati u hladnoj vodi. Ako je jako kiseo može ga se oprati i u toploj vodi. Dobro ga rukama ocijediti i staviti i zdjelu.
2.
Mrkve naribati na krupnijem ribežu (idealno je ako su izribane duguljasto, alla julienne)
3.
Kukuruz isplahnuti u vodi i procijediti
4.
Ljubičasti luk narezati na fine kockice
5.
Napraviti dressing : umiješati majonezu, vrhnje i limun (ako kupus nije pretjerano kisel), izdašno popapriti (po želji) i dobro umiješati u salatu
6.
Provjeriti začinjenost salate i ako je potrebno doraditi je po ukusu
Posluživanje
Ova salata je idealna za prilog suhim narescima, kuhanim i pečenim kobasicama. Iako sam veliki protivnik majoneze, ovako umiješana u kiselom kupusu izgubi svoj pretjerani kalorični naboj i zapravo predstavlja minimalnu masnoću, koja je



potrebna za začinjanje neke salate.
Recept se nalazi u knjizi Damire Skansi "Kuhajmo brzo i zdravo" (Profil, Zg 2012). Knjiga recepata namjenjenim svima onima koji ne znaju kuhati, nemaju vremena a žele jesti dobro i zdravo
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar