nedjelja, 29. listopada 2017.

MILK KOCKE.



Čokoladne... Kremaste... Treba li još nešto reći...?

Sastojci
Kore
6 jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa
6 kaš. tople vode

Milk krem
1 l mleka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bele čokolade



250 g margarina
150 g šećera u prahu

Toping
200 g mlečne čokolade
5 kaš.mleka
4 kaš.šećera
150 gmargarina

Priprema
Kore:
Jaja umutiti sa šećerom.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
Dodati i vodu i sjediniti masu.
Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
Peći na 180 C, 20 min.

Milk krem:
Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
U preostalo mleko dodati belu



čokoladu i staviti da provri.
U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.

Toping:
Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.

Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar