utorak, 31. listopada 2017.

BRZA PITA KIŠ IDEALNA ZA ZIMSKE DANE


Sastojci:

– 200 g brašna
– 100 g putera
– malo soli
– 70 ml vode
– 100 g slanine ili nekog drugog mesa
– 100 g šunke
– 100 g kiselih krastavčića
– 4 jaja
– 1 dl kisele pavlake

Priprema:

Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće(ili nekog drugog mesa). U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom. Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku. Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko. Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.

izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com

Nema komentara:

Objavi komentar