petak, 27. listopada 2017.

TORTA RADA! BRZO SE PRIPREMA.



BRZO SE PRIPREMA, UKUSNA I TO SU JOJ PREDNOSTI U LJETNIM DANIMA.
Vrlo ukusna, kremasta torta i brzo se priprema što je najbitnije.

SASTOJCI
KORA
6 jaja
6 kašika šećera
12 kašika oraha
1 kašika brašna
1 kašika ulja

FIL
1.5 l mleka
3 pudinga od vanile
4 kašike brašna
2 margarina ili maslaca (2 x 250 gr)
400 gr šećera u prahu
100 gr čokolade za kuvanje
100 gr mlevenih oraha



150 gr mlevenog keksa
100 gr kokosa
čokolada za ukrašavanje

PRIPREMA
1.
Za koru umutite prvo belanca u čvrst stneg, dodajte postepeno šećer, žumanca, kašiku brašna, 12 kašika oraha i kašiku ulja (ulje se dodaje zbog vlažnosti kore). Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, proverite čačkalicom kad je pečeno, ohladite i podelite na dva dela koncem, tako da se dobiju dve kore.

(Koristila sam kalup 28 cm)
Torta može da se sprema i u četvrtastom plehu, (22x33) s tim da se peče posebno svaka korica po pola od ove mere, jer su tanke.
2.
Skuvajte 1.5 litar mleka sa 3 pudinga od vanile i 4 kašike brašna. Dobro sjedinite i ostaviti da se ohladi. Povremeno ga promešajte da se ne uhvati korica.
3.
Umutite maragarin ili maslac (ili pola pola, ja sam tako uradila),sa 400 gr šećera u prahu. Dodajte ohlađeni skuvan puding. Sjedinite i podelite na 4 dela.
U 1. deo dodati 100 gr rastopljene čokolade
2. deo 100 gr mlevenih



oraha
3. deo 150 gr mlevenog keksa
4. deo 100 gr kokosa
4.
Filovati tortu: kora 3. fil, 4. fil
kora 2. fil, 1. fil

Posuti rendanom čokoladom. Ostavite u frižider da se stegne i uživajte!

Ja sam filovala tortu tako što sam prvo koru stavila na tacnu, pa preko nje obod kalupa sa unutrašnjom stranom oboženom pek-papirom ali malo dužim nego što je bio obod. Pošto ima baš puno krema, kalup je bio pun do vrha. Može se jedan deo krema ostaviti i za ukrašavanje, to je već vama po volji.

Posluživanje
Torta je puno ukusna, iako je velika nestaje neverovatnom brzinom. Uživajte!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar