petak, 27. listopada 2017.

RUČAK ZA 15 MINUTA...ZA MENE NEMA LJEPŠE KOMBINACIJE OD GLJIVA I PILETINE


A vi u ovom receptu možete koristiti bilo koje meso

Sastojci
500 gr pilećih prsa
4 kašike putera
1 luk
150 gr gljiva




250 ml pileće super ili kocka
1 kašika brašna
½ limuna sok
peršun

Način pripreme
Pileća prsa izrežite i istucajte.
Posolite i pobiberite.
U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete.




Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode.
Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar