srijeda, 25. listopada 2017.

SOČAN ČOKOLADNI KOLAČ. ZA POLA SATA!


Tako jednostavan, a tako mljac, sočan i čokoladan.

Definitivno moj omiljeni čokoladni kolač. Originalni recept je s orasima, ali ja ga pravim s prženim lješnjacima i tako mi je lakši i ukusniji. Vrlo je izdašan, lagano se reže, vrlo je jednostavan i brz za pripremiti, a svi ga vole.

Sastojci
Biskvit (za veliki lim)
10 jaja
180 g šećera
200 g mljevenih oraha ili lješnjaka
200 g čokolade u prahu



1 prašak za pecivo

Krema
0,5 l slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje

Priprema
Za biskvit:
Jaja i šećer pjenasto umutiti mikserom, a orahe/lješnjake, čokoladu u prahu i prašak za pecivo dobro promiješati u zasebnoj posudi tako da čokolada nema grudice.
Pomiješati s jajima.

Peći u velikom limu na masnom papiru na 180°C oko 20-25 minuta.

Za kremu:
Otopiti čokoladu u slatkom vrhnju



na laganoj vatri uz stalno miješanje. (raditi dok je biskvit još u pećnici)
Još topal biskvit izbockati viljuškom i zaliti toplom kremom.
Ohladiti. (ja ga ne volim hladiti u hladnjaku, jer se tada krema previše stvrdne, a ukusniji mi je kad je sočniji)
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar