srijeda, 25. listopada 2017.

LAMBADA OD BRUSNICA!


Malo izmjenjena lambada dobila je sasvim novi obogaćeni okus.

Sastojci
Biskvit
4 jaja
15 dkg šećera
1 vanil šećer
15 dkg brašna
1 prašak za pecivo
1/2 dcl ulja
5 dkg sušenih brusnica

Preljev
5 dcl soka od brusnice
1 puding od vanilije
5 dkg šećera




25 dkg pettit keksa

Krema
5 dcl mlijeka
5 žlica gustina
20 dkg margarina
10 dkg šećera u prahu

Glazura
15 dkg čokolade za kuhanje
5 dkg margarina malo vode
2 žlice ulja

Priprema
Za biskvit miksajte cijela jaja sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte ulje, promiješajte, pa zatim umiksajte brašno i prašak za pecivo. Miksajte dok se na površini ne pojave mjehurići. Na kraju lagano umiješajte sušene brusnice. Pecite u dubokom protvanu srednje veličine obloženom papirom za pečenje cca 20 minuta. Pećnicu unaprijed zagrijte na temperaturu 180 stupnjeva. Biskvit ohladite, uklonite papir za pečenje i zalijte sa 500 ml soka od brusnice.
Za preljev odvojite malo soka od brusnice, a ostatak stavite da zavrije. U odvojeni dio soka umiješajte puding od vanilije i šećer, pa zakuhajte u uzavreli sok da dobijete gustu masu.



Vruće prelijte preko biskvita i preko vrućeg preljeva posložite pettit kekse da prekriju cijelu površinu.
Za kremu odvojite malo mlijeka i u njemu razmutite gustin i šećer. Ukuhajte u ostatak mlijeka kao puding. Ohladite i dodajte margarin i miksajte da krema bude pjenasta. Kremu premažite preko pettit keksa.

Za glazuru u posudu stavite vodu i čokoladu na laganoj vatri da se otopi, dodajte margarin uz stalno miješanje i na kraju ulje. Glazuru ohladite na pola i lagano premažite preko kreme.
Posluživanje
Kolač ohladite i režite na kocke.
Dobar vam užitak!!!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar