ponedjeljak, 30. listopada 2017.

VITAMINSKI DŽEM. (CVEKLA, JABUKA, ŠARGAREPA I LIMUN).



Sastojci:
500 g cvekle
500 g šargarepe
500 g jabuka



500 g limuna – sok
50 g šećera
100 ml vode

Priprema
Cveklu, šargarepu i jabuke skuhati pa zatim izmiksati, pa dodati sok od pola kg limuna. Šećer i vodu kuvati 5 minuta, pa dodati izmiksano voće i povrće. Kuvati 20 minuta uz povremeno skidanje pjene.
Kad je džem gotov malo sipati na tacnu i provjeriti gustinu.
Vruć džem sipati u sterilisane tegle, hermetički zatvoriti i okrenuti naopako. Ostaviti da se džem ohladi.
Divan ukus, uvjerite se i sami.
Prvi put pravim ovaj džem i toplo



ga preporučujem. Može se praviti u svako doba godine. Idealan je za palačinke. Prijatno!
recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar