četvrtak, 26. listopada 2017.

LJETNI KOLAČ BEZ PEČENJA NASTAO BRZINOM SVJETLOSTI


Sastojci
Podloga:
250 gr mljevenog keksa
160gr omeksalog putra
Bijela Krema:
395 gr kondenziranoga mlijeka




7 gr zelatine u granulama/prahu
170 ml kipuce vode
2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv – Crveni Sloj
2 vrecice Jelly / Preliv za torte ?

Priprema
1.Mljeveni keks sjediniti s otopljenim maslacem te utisnuti smjesu na dno posude u kojoj cemo sloziti kolac (28 x 22cm).
U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3 limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati). Mlijecnu smjesu preliti preko keksa i staviti hladiti.




2.Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka. Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne. (DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly) Nakon toga narezati kolac i zasladiti se :-)))
3..Slobodno stavite vise limunova soka i korice u mlijeko, ako volite (ja uvijek stavim vise).

Nema komentara:

Objavi komentar