utorak, 24. listopada 2017.

ŠNICLA "TANKI DŽEP".



UZ MALO MESA DO PRAVOG RUČKA.

U pocetku mi je bilo sumnjivo kako ce to da ispadne, ali sam odusevljena, jer je zaista jako ukusno. Ime :"Tanki dzep"- naravno zato sto od malo mesa dobijete puno snicli. Recept nije mama smislila, vec ga je procitala u nekom casopisu.

Sastojci
250gr. mlevenog mesa( po zelji)
200gr pirinac
2 glavice crnog luka
2 kasike persunovog lista
biber, so, vegeta




za pohovanje 3 jaja, brasno, prezle
za przenje ulje

Priprema
Najpre skuvati pirinac i ostaviti da se ohladi.
Saseckati sto sitnije luk, pa pomesati sa mlevenim mesom. Dodati vegete, soli, bibera( ne stedite na njemu) i obavezno 2 pune kasike saseckanog persunovog lista.
Sve sjediniti sa pirincem i dobro umesiti.
Oblikovati snicle po zelji.Ja sam pravila i kao cevape i kao pljeskavice( duguljaste i okrugle), ali je



zgodnije pohovati oblik cevapa.

Pohovati redom u brasno, posoljena i razmucena jaja, prezle i prziti na ulju. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoce..
Ne zadrzavati sniclu dugo u jajima, jer se onda raspada. Samo je brzo provuci .
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar