utorak, 31. listopada 2017.
BIONDINA!
Ovaj kolač se dugo skrivao u mojoj tekici sa receptima.
Smiješan mu je bio naziv "biondina". Pretpostavljam zbog svog svijetlog izgleda. E onda sam ga servirala mome dražesnome (pošto ima biondinu u kući) neka da svoju ocjenu.. Dražesni je dao zeleno svijetlo i veli da je ime idealno,lip je ko bjondina,sočan i mirisan. E sad, dali je baš mislio na biondine iz kuće ne znam, njemu na dušu a vama na isprobavanje.
Sastojci
biskvit
3 bjelanjca
180 g šećera
200 ml kiselog vrhnja
150 ml ulja
200 g brašna
100 g mljevenih badema
500 g naribanih jabuka
1 prašak za pecivo
žlica cimeta
Preljev
200 ml limunade ili soka od jabuka
Krema
3 žumanjka
60 g gustina
2 vanili šećera ili ekstrat vanilije ili mahuna vanilije
120 g šećera
600 ml mlijeka
200 g maslaca
2 šlag pjene
200 ml mlijeka
malo badema i jedna jabuka za ukrašavanje
Priprema
Izmiksajte bjelanjca,šećer,vrhnje ulje,zatim mu dodajte brašno i sve ostale sastojke,na kraju umiksajte i jabuke.
Biskvitnu smijesu izlijte u namaštenu tepsiju(24X42) i pecite na 200 stupnjeva pola sata
.Još vruć kolač prelijte nezašećeremnom limunadom ili sokom od jabuka
Ugrijte 500ml mlijeka, u ostatak mlijeka izmješajte žumanjce,gustin,šećer i aromu vanilije(ako stavljate mahunu vanilije,prokuhajte je zajedno sa mlijekom).Kada je mlijeko uskuhalo dobro sve skupa izmješajte najbolje mikserom da se ne stvore
grudvice.
Vruću kremu prekrijte folijom da se ne stvori korica.
kada se krema ohladila dodajte joj izrađeni maslac i sve skupa dobro povežite
Na ohlađenio biskvit namažite hladnu kremu
Zatim kremu premažite sa dvije šlag pijene,može i slatko vrhnje po želji,nekako mi bolje leži šlag pijena malkicu je prozračnija.
Kolač ukrasite listićima jabuke i mrvicama badema i dobro dobro ohladite.Ove ukrasne jabukice premažite limunovim sokom da ne potamne
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar