utorak, 31. listopada 2017.

BRZA TORTA BEZ PEČENJA MALAKOFF TORTA


Sa fino natopljenim piškotama, i ukusnim kremom od vanile i lešnika. Jako ukusno i kremasto, probajte!

SASTOJCI
za koru i natapanje
125 ml vode
sok od 1 narandže
sok od 1/2 limuna
100 g šećera
125 ml ruma
400 g (oko 70 kom.) piškota

za fil
1 pak. kreme za torte od vanile
300 ml mleka
50 ml likera od jaja
50 g mlevenih lešnika
100 g maslaca
150 g šećera u prahu

za ukrašavanje
250 ml slatke pavlake
1 kašičica šećera
1 vanilin šećer
1 kremfix
oko 12 kom. piškota
oko 50 g otopljene čokoladne glazure





PRIPREMA
Prokuvati vodu sa sokovima i šećerom, dodati rum i ohladiti. Pripremiti piškote i obruč forme za tortu vel. 26 cm.

Umutiti fil po uputstvu sa pakovanja, pa izmešati sa ulupanim maslacem i šećerom. Na kraju umešati liker i lešnike.

Na tanjir staviti obod forme, dole poređati 1 red natopljenih piškota, pa premazatiu sa pola krema, ponovo naneti sloj od piškota, pa ostatak krema, i na kraju prekriti piškotama. Ostaviti na hladnom oko 4 sata.

Ulupati pavlaku sa šećerima i kremfixom, premazati odozgo i ukrasiti uz pomoć šprica.

Piškote prepoloviti i do pola ih umakati u glazuru, ređati na foliju i kad se stegne poređati ih po torti.

Izvor: http://www.jednostavni-kolaci.info/

Nema komentara:

Objavi komentar