nedjelja, 1. listopada 2017.

Tart sa kulenom i sunkom


Sastojci 
za tijesto :
250 gr ostrog brasna
5 gr soli
125 gr putera/maslaca
1 zumanjak
50 ml vode
1 kafena kasicica secera
za fil :
2 jaja
2 dl pavlake za kuhanje
1 praziluk
100 gr sunke isjecene na trake
120 gr rendane gaude
50 gr kulena isjecenog na tanke listove



Priprema
1.
Brasno sipati u posudu,dodati so,secer i kockice putera,rukama sjediniti sastojke da se dobije mrvicasta smjesa.Umutiti zumanjak sa vodom i mjesiti sa smesom dok se ne dobije glatko tijesto.
2.
Tijesto umotati u prozirnu foliju i ostaviti u vfrizideru 30 minuta.
3.
Tijestio razviti sa oklagijom na radnoj povrsiti posutom brasnom.Razvijeno tijesto prebaciti u kalup za tart,a visak tijesta odstraniti.
4.



Praziluk ocistiti,isjeci na kocke pa posuti preko tijesta.
Umutiti jaja i pavlaku za kuvanje pa posuti preko praziluka.
5.
Posuti isjeckanu sunku,rendani sir i sloziti isjeckani kulen.
6.
Peci u zagrijanoj rerni oko 40 minuta na 182 stepeni dok se fil ne stegne,a tijesto ne porumeni.
Posluživanje
Posluziti toplo
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar