nedjelja, 5. studenoga 2017.

Za sve ljubitelje milka čokolade i linolade.



Milka kocke.

Sastojci
Kore x 2:
2 bjelanjka
20 g šećera
40 g mljevenih lješnjaka
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žlica kakaa u prahu

Bazna krema :
600 ml mlijeka
4 žumanjka
80 g šećera
35 g gustina
37 g prašak za puding od vanilije

Bijela krema:
70 g bijele čokolade milka
2 žlice lino lada milk
70 ml vrhnja za šlag

Tamna krema:
70 g milka noisette čokolade



2 žlice lino lada lješnjak
70 ml vrhnja za šlag

Dekoracija:
160 ml šlaga za dekoraciju
1 žlica lino lade milk

Priprema
1.

Za biskvitne kore tucite bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg.

Dodajte mljevene lješnjake i prosijani kakao.

Umiješajte u bjelanjke sa špatulom.

Razmažite smjesu na pek papir i pecite na 170C-35 min. ili na 180C-20-25 min.

Provjerite čačkalicom.

Veličina kalupa 27x24 cm.

Na ovaj način napravite još jednu koru.

Navedeni sastojci su za jednu koru,pa ponovite postupak.

2.

Za kremu na vatru stavite 500 ml mlijeka + šećer na laganu vatru.

U preostalih 100 ml mlijeka razmutite gustin,prašak za puding i žumanjke.

Dodajte u mlijeko na vatri i uz stalno miješanje na srednjoj vatri ukuhajte kao puding.

Vruću smjesu podijelite na dva dijela i u jednu dodajte milka bijelu čokoladu ,a u drugu milka noisette.

Ohladite kreme na mlako pa ih ohladite do kraja u hladnjaku.

Hladne kreme promiksajte.

U svijetlu dodajte lino ladu milk,promiksajte i polako uljevajte vrhnje za šlag.

Tucite dok se šlag ne istuće.

U drugu dodajte lino lada lješnjak,promiksajte i uljevajte vrhnje za šlag.

Tucite dok se šlag ne istuće.
3.

Slaganje kolača.

Na dno pladnja za serviranje stavite jednu koru biskvita.

Biskvit lagano premažite



čokoladnim mlijekom,najviše stranice kore.

Premažite prvo polovicom tamne kreme,pa na nju polovicu svijetle kreme.

Poklopite sa drugom korom biskvita kojeg također lagano navlažite,najviše stranice,sa čokoladnim mlijekom.

Premažite ostatkom tamne kreme i ostatkom svijete kreme.

Istucite vrhnje za šlag do pola.

Odvojite dvije žlice tučenog šlaga i pomiješajte sa lino ladom milk.

Vratite u polutučeni šlag i na laganoj brzini istucite šlag.

Premažite po kolaču i dekorirajte po želji.

Ja sam naribala bijelu milka čokoladu.

Posluživanje
Ohlađeno rezati na kocke.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar