nedjelja, 5. studenoga 2017.

Buket ruza. lisnata pogaca. Predivnog ukusa i vrlo dekorativna.



Lisnata pogaca, predivnog ukusa i vrlo dekorativna, korica hrskava... Verujem da ce se mnogima dopasti. Moji gosti bili su odusevljeni ovom pogacom, i izgledom i ukusom.

Sastojci
1kg brasno
1,5 kocka svezi kvasac
2kasike secera
1kasika soli
5kasike ulja
3-4 jaja
150ml toplog mleka
250ml jogurta
250gr sira za nadev /mozete i vise po zelji/



1 jaje za nadev
200gr margarina za premazivanje kora
1 jaje sa malo mleka za premazivanje pogace
susam i kim za posipanje

Priprema
1.

Umesimo testo od nadoslog kvasca, i ostalih namirnica. Testo podelimo na dva dela, jedan veci, jedan manji deo, kao na slici.
2.

Od veceg dela sucemo pravougaonu koru. Premazemo je margarinom i na pocetku kore stavimo nadev od izmrvljenog sira kome smo dodali jedno jaje.
3.

Nafilovanu koru uvijemo u rolat i secemo ga na trokute kao na slici.
4.

Meni je ispalo 14 trokuta koje sam poregala u tepsii oblozenoj sa pek papirom, kao na slici.
5.

Oba kraja rolata sjedinila sam u jednu ruzu i stavila je u sredini tepsije, kao na slici.
6.

Manji deo testa sucemo u okruglu koru, premazemo je margarinom, secemo na 8 delova, kao na slici. Na svaki deo stavimo fil i uvijemo 8 kiflica.
7.

Kiflice zasecemo / ne od samog kraja/. Od zasecene kiflice uvijamo ruze, kao na slici.
8.

Dobijemo 8 divnih ruza.
9.

Ruze poregamo u tepsii oko srednje ruze, kao na slici.
10.

Gotovu pogacu ostavimo na



toplo da nadoge. Premazemo je umucenim jajetom sa malo mleka.
11.

Krajne delove pospemo susamom a u sredini ruze stavimo kim.
12.

Pogacu pecemo u zagrejanoj rerni prvo na 200stepeni oko 20minuta pa smanjimo na 180stepeno jos 20-25minuta.
13.

Presek pogace, ono sto je ostalo posle rucka...

Posluživanje
Ova pogaca je vrlo dekorativna, krasice vas sto za nadolazece praznike. Pase sa svime sto volite.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar