petak, 3. studenoga 2017.

BOUNTY TORTA. Toplo preporučujem!


Ova torta je pokupila sve pohvale tako da je toplo preporučujem!
Sastojci
Za koru:
10 belanaca
prstohvat soli
10 kašika šećera
3 ravne kašike oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
150 g kokosa

Za preliv kore:
100 ml mleka

Za krem:
10 žumanaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 g crne čokolade



150 g mlečne čokolade
50 ml mleka
125 g margarina
100 ml slatke pavlake

Za ganache glazuru od bele čokolade:
100 g bele čokolade
50 ml slatke pavlake

Priprema
1
Kora
Odvojite belanca od žumanaca. Dodajte belancima prstohvat soli i mutite mikserom postepeno dodavajući šećer, dok ne dobijete sjajan čvrst sneg. U drugoj posudi prethodno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kokos, pa vrlo lagano umešajte špatulom u čvrst sneg od belanaca. Rasporedite smesu u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom, i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta, dok kora lepo ne požuti. Pečenu koru presecite po dužini na tri lente i poprskajte mlekom svugde ravnomerno.

2
Krem
Žumanca umutite mikserom sa šećerom i vanilin šećerom u odgovarajućem loncu pa stavite da se kuva na pari, uz stalno mešanje varjačom. Kuvajte dok ne počne da se zgušnjava (15-20 minuta), a potom dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke i mleko, pa kuvajte još par minuta dok se sve ne otopi i lepo ne sjedini. Krem ohladite



do sobne temperature a potom dodajte omekšali margarin i penasto umutite mikserom. Na kraju lagano umešajte i umućenu slatku pavlaku pa sve lepo sjedinite kašikom.
3

Ganache glazura
Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri pa sačekajte da se malo prohladi.
4

Filovanje
Prvu koru premažite trećinom krema, stavite drugu koru, opet krem, treća kora i tortu završite kremom. Odozgo premažite glazurom od bele čokolade i ukrasite po želji umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
5
Prijatno!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar