utorak, 7. studenoga 2017.

DAN I NOĆ.



SASTOJCI
Tijesto
• 4 žumanjka
• 20 dag maslaca
• 30 dag šećera
• 2 dl mlijeka
• 30 dag brašna




• 5 bjelanjaka

Krema
• 18 dag čokolade
• 12 da gšećera
• 15 dag maslaca
• 9 žlic amlijeka
• 2 žumanjka
• 10 dag mljevenih oraha

PRIPREMA
Biskvit
žumanjke, maslac i šećer pjenasto umutite, dodajte mlijeko, lagano umiješajte brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Smjesu podijelite na dva dijela. U polovicu smjese dodajte 2 žlice kakaa. Ispecite jedan žuti i jedan smeđi biskvit. Pecite na 200 stupnjeva oko 10 min.

Krema
Žumanjke umutiti sa šećerom. Dodati mlijeko i usitnjenu čokoladu, te zagrijavati na vatri. Miješati dok se čokolada



ne otopi. Maknuti s vatre, te dodati maslac i orahe. Sve još jedanput dobro promiješati.

Smeđi biskvit zalijte toplom kremom i lagano pritisnite žutim biskvitom.
Posipajte šećerom u prahu ili kao ja ovdje na slici... prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite do drugog dana, a tada krenite i u slast vam bilo ;)
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar