ponedjeljak, 6. studenoga 2017.
TRILEĆE – KOLAČ KOJI PLIJENI SVOJ OKUSOM
Sastojci:
Za koru potrebno je:
-6 komada jaja
-300 gr secera
-2 pakovanja vanilin secera
– 1 pakovanje praska za pecivo
– 400 gr bjelog brasna Tip 400
Za preliv potrebno je:
-0.5 l slatke pavlake
– 2 l mlijeka
-po potrebi kupljeni karamel preliv u tubi
– 300 gr mlijeka u prahu
Priprema:
IZRADA KORE:
1.Na cetvorougaoni pleh poloziti papir za pecenje.
2.Odvojiti zumanca od bjelanca.
3.Elektricnim mikserom umutiti bjelanca. Postepeno dodati secer i vanilin secer.
4.Uz stalno miksanje dodati jedno po jedno zumance. Nastaviti sa miksanjem dok se ne dobije gusta pjena.
5.Pomjesati prasak za pecivo i brasno. Postepeno dodati pjeni od jaja i rucno dobro pomjesati. Smjesa je dosta gusta.
6.Smjesu izruciti na pleh. Poravnjati.
7.Staviti da se pece u unapred zagrejanu rernu na temperaturi od 220 *C. Povremeno cackalicom provjeriti da li je kora pecena.
8. Tri leće – preukrenuti pecenu koru.
9.Kada je kora gotovo pecena, koru preokrenuti na cistu kuhinjsku krpu.Od kore odstraniti papir za pecenje. Opet preokrenuti koru i ostaviti da se dobro ohladi.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar