utorak, 7. studenoga 2017.

LJEŠNJAK KOCKE.


Sastojci
Tijesto:
5 jaja,
5 žlica šećera,
5 žlica mljevenih lješnjaka,
2 žlice ulja,
4 žlicebrašna,




1prašak za pecivo.

Krema:
1,5 l mlijeka,
6 kom. nugat pudinga,
17 žlica šećera,
3 žlice mljevenih lješnjaka,
100 ml šlaga.

Čokoladna glazura:
200 ml vrhnja za šlag,
100 g čokolade za kuhanje.

Priprema
Tijesto: Umutiti bjelanjke, dodati zutanjke, secer, ljesnjake, ulje, brasno i prasak za pecivo. Peci oko pola sata na 180*. Topal biskvit premazati tamnim kremom. (Nutella, Lino lada...)
Krema: Staviti 1,3 l mlijeka da zakipi. Izmijesati puding, secer i preostalih 0,2 l mlijeka- dodati u vruce mlijeko i kuhati dok se ne zgusne, na lagnanoj vatri. Kad se krema ohladi dodati umuceni



slag i ljesnjake, te premazati biskvit.

Cokoladna glazura: Staviti 200 ml vrhnja za slag, te u toplo dodati 100 g cokolade za kuhanje i mijesati dok se ne dobije jednolicna smjesa, te preliti po kremi.
Na ohladjenu cokoladu namazati slag. Ukrasiti po zelji.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar