petak, 3. studenoga 2017.

IDE KAO PRILOG ILI SAMOSTALNO JELO…UZ GULAŠ RUČAK ZA 10 RECEPT POGLEDAJTE NA


Sastojci
instant pure(ja sam radila odokativno pa vam postupak za nju neću pisati)
Od kukuruzne krupice ne presitne
350g kukuruzne krupice
1l i 250 ml vode
1 žlica soli
za preljev i posip
1 kiselo vrhnje
100g maslaca
1 vrećica parmezana
Priprema:
1.
Odmah da naglasim ja sam ovo radila sa instant purom
2.
Puru standardno skuhajte u slanoj vodi
3.
Odmah dok je vruća pura oblikujte njoke žlicama tako da ih svaki put umočite u vruću vodu.
Ako bi vam teško išlo žlicom možete i rukama ali ih svaki put morate umočit u toplu vodu(RUKE)
4.
Tepsiju dobro namažite maslacem i slažite njoke jednog do drugog
5.
Po njima još malo natrgajte maslaca
6.
Prelijte vrhnjem i obilato pospite parmezanom
7.
Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta dok ne porumene
8.
Ako radite sa kukuruznom krupicom,pustite vodu da proključa i lagano usipajte krupicu i mješajte i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta
9.
evo je još
10.
Danas sam ih servirala uz gulaš
izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com

Nema komentara:

Objavi komentar