utorak, 7. studenoga 2017.

MIRISNE OKRUGLICE.



Cimet,đumbir,klinčići,crveno voće….sa svim tim finim stvarima sam oplemenila svima drage okruglice-knedlice.

SASTOJCI

Tijesto
• 1 kg očišćenih krumpira
• 10 dkg pšeničnog griza
• 20 dkg oštrog brašna
• 2 jaja
• sol

Nadjev
• višnje,ribizl
• Prsohvat đumbira i cimeta
Mrvice
• krušne mrvice



• Kockica maslaca
• Malo cimeta

Ostalo
• korica cimeta
• klinčići

PRIPREMA
Krumpir oguliti i skuhati ga čitavog
Ocijediti vodu i na vrući krumpir staviti griz , sve zgnječiti i pustiti da se ohladi.
U hladno dodati jaja, izraditi i u to dodati brašno
Umijesiti tijesto(sve raditi u posudi)
Uzimati komade tijesta i puniti nadjevom

Nadjev
Višnje i ribizl posuti sa malo đumbira, cimeta i promiješati
U vodu u kojoj će se kuhati okruglice staviti koru cimeta, klinčiće i sol
Kuhane knedle valjati u mrvice

Mrvice
Na maslacu popržiti krušne



mrvice sa malo cimeta

POSLUZIVANJE
Kod serviranja posipati smeđim šećerom.Ja osobno volim kiselo vrhnje staviti na okruglice i onda pošećeriti(puno vrhnja).Nadjev može biti i od šumskog voća.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar