utorak, 7. studenoga 2017.

SLOŽI ME BRŽE, HLADI ME DUŽE.



Šta se radi kad je neko lijen? Umjesto da napravim tortu kao što sam namjeravala, ja složih ovu slagalicu nabrzaka…

SASTOJCI
• Piškote

Krema I
• 1/2 kg jagoda
• 2 pudinga od jagoda
• 1/2 l mlijeka



• 10 kašik ašećera

Krema II
• 400 ml vrhnja za šlag
• 1 kesica kremfixa
• 50g šećera

Glazura
• 200g čokolade za kuhanje
• malo mlijeka
• 2-3 čajne kašike šećera u prahu
• 5-6 kašika ulja

PRIPREMA
Na dno tepsije složiti piškote namočene u mlijeko.
Od pola litra mlijeka uzeti malo pa razmutiti oba pudinga, a ostatak mlijeka zavriti sa 10 kašika šećera.
Kad provri ubaciti nasjeckane jagode i pustiti da baci 2-3 ključa, skloniti sa vatre, uliti puding, vratiti na



vatru i kuhati dok se dobro ne zgusne.
Ohladiti i preliti preko piškota.

Vrhnje umutiti sa šlag-fixom i 50g šećera ( ili više ako volite slađe ) i premazati preko pink-fila.
Sastojke za glazuru otopiti i preliti kolač.
Dobro ohladiti!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar