nedjelja, 5. studenoga 2017.

MANTIJE SA MLEVENIM MESOM.



Ovo je nase tradicionalono jelo,neka vrsta pite samo se secka na parcice i poliva zalijevom sa kiselim mlekom i belim lukom..!!

Sastojci
za testo
1 kg brasna tip 500
kasicica soli
kasicica maslinovoga ulja (moze a i ne mora )
tople vode po potrebi

za nadjev
600 gr mlevenoga mesa
5-6 glavica crnoga luka



kasicica crnoga bibera
kasicica soli

za zalijev
500 gr kiseloga mleka ili gustoga jogurta
nekoliko cesnadi beloga luka

Priprema
Crni luk sitno iseckati i dobro uprziti pa dodati mleveno meso i zacine pustiti da se ohladi i u medju vremenu zamijesiti glatko testo od svih navedenih sastojaka,podijeliti u sest manjih loptica i ostaviti na toplome da odstoje 15-20 min,zatim razvuci testo u jednu veliku tanku koru poprskati je rastopljenim maslacem i prebaciti oba kraja sa obe strane da dobijete oblik pisma..Zatim na jednoj strani u pravom redu dati mleveno meso i ponovo poprskati maslacem..!!

Saviti testo u obliku rolata i seci na parcice velicine lokuma otprilike..!!

Poredjati u tepsiju i politi sa kasikom maslaca..!!

Peci oko pola sata dok ne budu dobro ispecene i dobiju lepu zlatnu boju..!!

Preko ispecenih mantija



preliti zalijev i vratiti u pecnicu jos par minuta da se zalijev zapece..!!

Ovako izgledaju ispecene mantije,a tek ukus mmmm..!!

Posluživanje
Sluziti toplo uz jogurt,kiselo mleko i uz neku finu tursiju iz zimnice..Prijatan tek..!!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar