ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

Monte torta. Jednostavno savršeno.


Sastojci

Biskvit
5 jaja
5 žl šećera
5 žl brašna
5 žl mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo

Bijela krema:
0,5 l mlijeka
4 žl šećera




1 Vanilin šećer Dolcela
5 žl brašna
100 g margarina

Crna krema
0,5 l slatkog vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje

Priprema
1.

Priprema biskvita:
Pjenasto umutiti bjelanjke te im postepeno dodavati šećer, kad se sve poveže u čvrsti snijeg dodati žutanjke, brašno pomiješano sa praškom za pecivo, orahe i na kraju 3 žlice ulja. Biskvit staviti peći u okruglu tepsiju za torte na 180 stupnjeva oko pola sata.
2.

Bijela krema:
U mlijeko dodati šećer, vanilin šećer i brašno. Miješajući kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte 100g margarina sobne temperature.
3.

Crna krema:
U slatko vrhnje dodati 200 g čokolade za kuhanje i kuhati na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi.



Maknuti s vatre, pustiti kremu da odstoji 5-10 min te preliti po bijeloj kremi.

Crna krema bude jako tekuća, ali se kroz sat vremena u frižideru lijepo stisne.
4.

Na biskvit staviti bijelu kremu, pa preko bijele kreme preliti crnu.

Pustiti sve da nekoliko sati odstoji u frižideru (najbolje ostaviti preko noći).
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar