ponedjeljak, 6. studenoga 2017.
Monte torta. Jednostavno savršeno.
Sastojci
Biskvit
5 jaja
5 žl šećera
5 žl brašna
5 žl mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo
Bijela krema:
0,5 l mlijeka
4 žl šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
5 žl brašna
100 g margarina
Crna krema
0,5 l slatkog vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Priprema biskvita:
Pjenasto umutiti bjelanjke te im postepeno dodavati šećer, kad se sve poveže u čvrsti snijeg dodati žutanjke, brašno pomiješano sa praškom za pecivo, orahe i na kraju 3 žlice ulja. Biskvit staviti peći u okruglu tepsiju za torte na 180 stupnjeva oko pola sata.
2.
Bijela krema:
U mlijeko dodati šećer, vanilin šećer i brašno. Miješajući kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte 100g margarina sobne temperature.
3.
Crna krema:
U slatko vrhnje dodati 200 g čokolade za kuhanje i kuhati na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi.
Maknuti s vatre, pustiti kremu da odstoji 5-10 min te preliti po bijeloj kremi.
Crna krema bude jako tekuća, ali se kroz sat vremena u frižideru lijepo stisne.
4.
Na biskvit staviti bijelu kremu, pa preko bijele kreme preliti crnu.
Pustiti sve da nekoliko sati odstoji u frižideru (najbolje ostaviti preko noći).
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar