nedjelja, 5. studenoga 2017.

Čokoladne kocke sa dozom čokolade.



Extra čokoladne kocke.

Sastojci
biskvit: 80 g glatkog brašna
40 g kaka u prahu
1/2 žličice sode
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
80 g šećera +1 žličica vanilja burbon šećera
2 jaja S veličine
80 ml mlijeka
50 ml ulja
60 g mljevenih lješnjaka,ribana korica veće naranče
1 žlica ruma
40 ml kipuće vode

tamna krema: 100 g tamne čokolade 60% kakaa
3 žlice vode
2 jaja S veličine
1 puna žlica šećera,prstohvat soli
100 ml vrhnja za šlag

mliječna krema: 100 g mliječne čokolade
2 žlice vode
2 jaja S veličine
1 puna žlica šećera,prstohvat soli
100 ml vrhnja za šlag

preljev između krema: 100 g tamne čokolade sa brusnicama
200 ml vrhnja za šlag



40 g sjeckanih lješnjaka

preljev po vrhu: 100 g tamne čokolade
100 ml vrhnja za šlag

Priprema
1.

Za biskvit prosijte sve suhe sastojke osim lješnjaka i korice naranče..

Pomiješajte pjenjačom sve mokre sastojke osim kipuće vode.

Mokre sastojke dodajte u suhe i lagano povežite mikserom.

U tankom mlazu dodajite kipuću vodu uz stalno miksanje na najnižoj brzini.

Špatulom umiješajte koricu naranče i mljevene lješnjake.

Stavite peći u okrugli kalup 24 cm ili manji kockasti kalup .

Pecite na 170C-35 min ili na 180C 25 min.

Provjerite čačkalicom.

Pečeni biskvit nakon 10 min preseliti u hladnjak na hlađenje.

Ohlađen biskvit stavite na pladanj za serviranje i premažite nutelom.
2.

Priprema tamne muss kreme.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

Bjelanjke stavite sa šećerom i soli na paru i mješajte lagano pjenjačom dok se šećer ne otopi,nekih 3-4 minuta.

Preselite ih u zdjelu za miksanje i miksajte na najjačoj brzini da se bjelanjci ohlade nekih 7-10 minuta.

Provjerite na dodir moraju biti hladni.

Rastopite čokoladu na pari sa 2-3 žlice vode.

Maknite sa vate i dodajte žumanjke razmućene pjenjačom.

Vratite na paru i kuhajte još nekih 3 minute uz stalno miješanje da se žumanjci obrade.

U mlaku čokoladu dodajte snijeg od bjelanjaka u par navrata mješajući pjenjačom da se poveže.

Istucite u zasebnoj zdjeli vrhnje za šlag i dodajite pjenjačom u čokoladu u par navrata.

Dobivenu kremu premažite na biskvit.

Stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

3.
Za preljev čokoladu sa



brusnicama(imate kupiti u lidlu ima 50% kakaa) topite u vrhnju za šlag na pari ili laganoj vatri.

U otopljenu čokoladu dodati sjeckane lješnjake.

Preliti po ohlađenoj muss kremi.

Saviti u hladnjak da se preljev stvrdne.
4.

Priprema mliječne muss kreme.

Isto kao i za tamnu muss kremu.

Obraditi bjelanjke na pari.

Tuči dok se ne ohlade.

Rastopiti čokoladu na pari.

Maknuti sa vatre dodati žumanjke,obraditi na pari.

Umiješati u čokoladu,snijeg od bjelanjaka,pa tučeni šlag.

Preliti po stisnutom preljevu.

Staviti na hlađenje.
5.

Kad se krema stisne prelijete ganašem.

Topite čokoladu u vrhnju i prelijte po kolaču.

Kad se stvrdne preljev ukrasite po želji.

Ja sam radila prugice sa linoladom duo.
6.

Napomena:Ja sam koristila manje tamne čokolade jer sam imala čokoladu sa 74% kakaa pa mi je donja krema svijetlija nego bi trebala biti.

Savjet:slažite kolač u obruču kojeg prekrijte plastificiranom folijom ili pek papirom.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar