subota, 4. studenoga 2017.

MIRISNI JESENSKI KOLAČ SA JABUKAMA I ČOKOLADOM.


Savršeno sočan i ukusan jesenski kolač za sve ljubitelje jabuka.
NA KAŠIKE.

Sastojci
4 jaja
1 šalica šećera
1 vanilin šećer
1 šalica ulja
100 g rogača
1 žlica kakaa



150 g brašna
1 prašak za pecivo
4 - 5 naribanih jabuka
Šalica = 200 ml

Glazura
150 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca/margarina
1 žličica ulja

Priprema
1.
Jabuke oguliti i krupno naribati.
U jednoj zdjeli pomiješati brašno s rogačem, kakaom i praškom za pecivo.
U drugoj zdjeli pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati ulje, izmiksati i postepeno dodavati brašno pomiješano s rogačem, kakaom i praškom za pecivo. Smjesu fino sjediniti pa na kraju žlicom umiješati naribane jabuke.
2.
Izliti u dobro namašćen i pobrašnjen ili papirom za pečenje obložen kalup za pečenje 30x20 (može i kalup za kuglof promjera 26) i peći u prethodno dobro zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok se ne odvoji od rubova kalupa, oko 30 minuta u pravokutnom kalupu a 50 - 60 minuta u kalupu za kuglof.

Ako vam se čini da kolač nije još pečen a počeo je tamniti prekrijte kalup alu folijom i pecite još koliko je potrebno.
Kolač i pečen treba



ostati meke i sočne teksture u sredini, kao na slici.
3.
Vruć kolač preliti vrućom glazurom od čokolade, ohladiti i rezati na kocke (ili šnite ako ste ga pekli u kalupu za kuglof).
Posluživanje
Savršeno sočan i ukusan jesenski kolač za sve ljubitelje rogača i jabuka.
Poslužite uz kavu ili čaj u dobrom društvu ili se počastite ovom slasticom i sami...
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar