utorak, 7. studenoga 2017.
RALUCA.
Slika govori više od riječi, a prilično sam sigurna da vam ne bih niti mogla dočarati svu punoću okusa ovog odličnog kolača. U svakom slučaju moj savjet je da probate.
Sastojci
Biskvitne kore:
4 jaja
8 žlica šećera
4 žlice tople vode
8 žlica brašna
Krema 1:
5 žumanjaka
6 žlica mlijeka
200 grama šećera
Karamel smjesa
300 grama šećera
250 grama maslaca ili margarina
250 grama sjeckanih oraha
2 lista oblatne
Krema:
4 jaja
8 žlica šećera
2 žlice kakaa
1 vrećica kapučina
250 grama maslaca ili margarina
Glazura:
150 grama čokolade za kuhanje
2 žlice mlijeka
1 žlica maslaca ili margarina
Priprema
Za prvu kremu na pari mješajte žumanjke sa šećerom i mlijekom dok se lagano ne zgusne.
Za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, vodu i brašno
Biskvitnu smjesu stavite u najveći crni protvan od pećnice, pecite na 180 stupnjeva dok biskvit ne dobije laganu boju.
Za karamel smjesu rasopite u posudi šećer dok ne dobije boju pa dodajte maslac ili margarin, mješajte dok se ne rastopi i dodajte sjeckane orahe. U tu smjesu dodajte prvu kremu
koju ste skuhali na pari.
Oblatne ako treba izrežite da vam budu veličine polovice velikog crnog protvana, pa po oblatni rasporedite karamel stavite drugu oblatnu i dobro stisnite da se poveže.
Za drugu kremu, na pari skuhajte jaja sa šećerom, dodajte kapučino i na kraju kad se smjesa ohladi izmiksani maslac, žlicu po žlicu.
Biskvit prerežite po pola, stavite prvu polovicu kreme od kakaa.
Na kremu stavite dio sa oblatnom, premažite drugom polovicom tamne kreme i na kraju biskvit.
Za glazuru rastopite čokoladu i maslac sa mlijekom pa premažite kolač.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar