utorak, 7. studenoga 2017.
SLOŽI ME BRŽE, HLADI ME DUŽE.
Šta se radi kad je neko lijen? Umjesto da napravim tortu kao što sam namjeravala, ja složih ovu slagalicu nabrzaka…
SASTOJCI
• Piškote
Krema I
• 1/2 kg jagoda
• 2 pudinga od jagoda
• 1/2 l mlijeka
• 10 kašik ašećera
Krema II
• 400 ml vrhnja za šlag
• 1 kesica kremfixa
• 50g šećera
Glazura
• 200g čokolade za kuhanje
• malo mlijeka
• 2-3 čajne kašike šećera u prahu
• 5-6 kašika ulja
PRIPREMA
Na dno tepsije složiti piškote namočene u mlijeko.
Od pola litra mlijeka uzeti malo pa razmutiti oba pudinga, a ostatak mlijeka zavriti sa 10 kašika šećera.
Kad provri ubaciti nasjeckane jagode i pustiti da baci 2-3 ključa, skloniti sa vatre, uliti puding, vratiti na
vatru i kuhati dok se dobro ne zgusne.
Ohladiti i preliti preko piškota.
Vrhnje umutiti sa šlag-fixom i 50g šećera ( ili više ako volite slađe ) i premazati preko pink-fila.
Sastojke za glazuru otopiti i preliti kolač.
Dobro ohladiti!
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar