ponedjeljak, 23. listopada 2017.
pikantna pita sa pečuirkama i krompirom /POSNO/
Potrebno je.
kore
500 gr krompira rendanog
200 gr. šampinjona
1 praziluk ili crni luk
ulje
so. mleven biber
može začin
Priprema:
Na ulju ispržiti glavicu luka ili praziluk koje ste iseckali na sitno, pa dodati na listiće sečene šampinjone kad omekne dodati narendan korompir, može malo začina ili samo soli i mleven biber.
Na sto prostreti list tankih gotovih kora, malo pouljiti, uzeti drugu koru po dužini pa je malo zgužvati kao harmoniku pa je staviti na koru dodati još dve takve kore.
Rukama rasporediti fil u savijenu koru i lepo rasporediti. Saviti ivice i uviti u rolat .
Tako uraditi i sa ostalim koram do utroška materijala. Kore odozgo malo premazati uljem može se posuti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 30 min
Seći vruću i uživati u svakom zalogaju
izvor:bakina kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar