nedjelja, 1. listopada 2017.

JOGURT TORTA


Sastojci

BISKVIT

– 3 jaja
– 3 žlice šečera
– 3 žlice brašna
1 žlica čokolade u prahu
– 1/2 1/2 Praška za pecivo Dolcela

KREMA

– 7 dl grški jourt
– 2,5 dl Vrhnje za slag
– 2 žlici šečer u prahu
– 9 listova želatine

Priprema

Iz beljanka napraviti sneg, postepeno dodati jedan po jedan žumanjak. Na kraju lagano umješati brašno, čokoladu u prahu i prašak za pecivo.

Pekač za tortu ( 28 cm) obložiti peki papirom.

Peči oko 10 min na 170 C.

Želatinu napraviti po uputstvima na vrečici.

Vrhnje za šlag izmiksati.

Od jogurta odvojiti par žlica i promješati sa raztopljenom želatinom, dodati preostali jogurt i na kraju lagano umješati vrhnje.

Biskvit malo natopiti sa kompotom od breskve.

Breskve narezati i pozložiti po biskvitu.

Kremu preliti preko biskvita.

Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.

izvor:najbolji recepti

Nema komentara:

Objavi komentar