nedjelja, 1. listopada 2017.
JOGURT TORTA
Sastojci
BISKVIT
– 3 jaja
– 3 žlice šečera
– 3 žlice brašna
1 žlica čokolade u prahu
– 1/2 1/2 Praška za pecivo Dolcela
KREMA
– 7 dl grški jourt
– 2,5 dl Vrhnje za slag
– 2 žlici šečer u prahu
– 9 listova želatine
Priprema
Iz beljanka napraviti sneg, postepeno dodati jedan po jedan žumanjak. Na kraju lagano umješati brašno, čokoladu u prahu i prašak za pecivo.
Pekač za tortu ( 28 cm) obložiti peki papirom.
Peči oko 10 min na 170 C.
Želatinu napraviti po uputstvima na vrečici.
Vrhnje za šlag izmiksati.
Od jogurta odvojiti par žlica i promješati sa raztopljenom želatinom, dodati preostali jogurt i na kraju lagano umješati vrhnje.
Biskvit malo natopiti sa kompotom od breskve.
Breskve narezati i pozložiti po biskvitu.
Kremu preliti preko biskvita.
Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.
izvor:najbolji recepti
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar