nedjelja, 1. listopada 2017.

Mediteranska salata





Sastojci  2 osobe
400 gr pilećeg filea
1/2 solje nekuvane kinoe
1 ljubicasti luk
1 krastavac
100 gr cherry paradajza
100 gr feta sira
100 gr crnih maslina Podravka, bez koštica
sok od pola limuna


Maslinovo ulje
so,biber
svjez ruzmarin
Origano sušeni Podravka




Priprema
1.
Piletinu isjeci na tanke filete i staviti na pek papir.Posoliti,pobiberiti,preliti uljem,isjeckanim ruzmarinom i origanom.Ispeci u rerni,a zatim isjeckati na manje kocke.
2.
Kinou preliti soljom tople vode i ostaviti par sati da nabubri.
3.
Ljubicasti luk isjeci na rebarca,krastavac na tanke snite,a cherry na polovine.
4.
U posudu staviti ocijedjenu kinou,sjeckano povrce,piletinu,masline i kockice feta sira.Sve preliti limunovim sokom i uljem.Blago promjesati i posluziti.
Posluživanje
Iz Hrono kuvara
.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar